Британският полицай Мохамед Адил, който подкрепи Хамас с публикации в социалната

...
Британският полицай Мохамед Адил, който подкрепи Хамас с публикации в социалната
Коментари Харесай

Осъдиха британски полицай заради публикации в подкрепа на „Хамас“

Британският служител на реда Мохамед Адил, който поддържа " Хамас " с изявления в обществената мрежа " УотсАп " (WhatsApp) по-малко от месец след кръвопролитната офанзива на радикалната палестинска формация над израелска територия на 7 октомври, беше наказан на общественополезен труд, съобщи ДПА.
Нападението на бойците на ислямисткото движение даде началото на спора, в който израелските Сили за защита настъпиха в линията Газа.
На 1 май Асошиейтед прес заяви, че на служителя на реда от Западен Йоркшир Адил са повдигнати обвинявания в тероризъм за това, че е посочил поддръжка за " Хамас "  в " УотсАп ".
Обвиненията против него бяха две - за издание на изображения в поддръжка на неразрешена организация в нарушаване на Закона за тероризма през октомври и ноември. 
Текстът на обявата под изображението на войник на " Хамас ", оповестено на 31 октомври, гласи " Днес е време палестинците да се надигнат, да проправят пътя си и да основат самостоятелна палестинска страна ". Предполага се, че това е откъс на водача на военното крило на " Хамас " - Бригадите " Изедин ал Касам ", Мохамед Дейф, отбелязва ДПА.
Посланието под снимката на 4 ноември, която е също на войник на " Хамас ", е " Ние ще държим виновни всички тези, които окупираха нашите земи и Аллах ще държи виновни всички тези, които резервираха безмълвие при окупацията и потисничеството ". Предполага се, че това е откъс на представителя на " Изедин ал Касам " Абу Убайда.
Прокурорката Бриджит Фицпатрик разгласи, че двама от сътрудниците на Адил, който е от Брадфорд, са докладвали за изявленията в " УотсАп " на свои началници. Той е бил задържан на 6 ноември, като мобилният му телефон е бил конфискуван. При разпита е дал отговор на всички въпроси с " Без коментар ".
Адил бе наказан и да заплати санкции на обща стойност 199 английски лири, уточнява ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР